Arnhem en omstreken / Liemers

Dit zijn de goedkoopste en duurste huizen van Gelderland

Kasteel de Westermeerwijk is een gemeentelijk monument en staat te koop.
© Google streetview
De huizenprijzen stijgen weer, maar het aanbod neemt niet toe. De halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag geeft Gelderse huizenzoekers zaterdag de kans om bij een woning binnen te kijken, zonder eerst tevergeefs op een wachtlijst te staan. Voor alle budgetten is er wel wat te bekijken. Maar wat zijn eigenlijk de goedkoopste en duurste huizen in onze provincie die nu op Funda staan?

De top 3 goedkoopste huizen

In Wehl in de Liemers kun je voor iets meer dan een ton eigenaar worden van een studio. Met het centrum en een treinstation vlakbij zit je dan op een prima locatie. De vraagprijs is 125.000 euro, maar of je voor dat bedrag ook daadwerkelijk de sleutel krijgt of hoger moet gaan zitten, is natuurlijk nog maar de vraag.
Woon je liever in Arnhem, dan moet je iets meer euro's meenemen. Op de Hommelstraat is een studio te koop voor 149.500 euro. Met een woonoppervlakte van 26 vierkante meter heb je dan een knus onderkomen, op steenworp afstand van het centrum.
Wil je graag wat meer ruimte, dan kun je in het centrum van Zutphen een maisonnette van 90 vierkante meter proberen te bemachtigen. De vraagprijs is 165.000 euro. Je moet dan wel zin hebben om te klussen, want de woning kan wel een opknapbeurt gebruiken.

De top 3 duurste huizen

Een klein kasteeltje kopen? Het kan in Berg en Dal. Aan de Meerwijkselaan staat een pand te koop dat in de volksmond 'kasteeltje van de baron' wordt genoemd. De vraagprijs is 3.500.000 euro.
Voor een landgoed met zeer ruime villa in Beekbergen moet je wel wat meer euro's neertellen. De vraagprijs is 3.795.000 euro en daar krijg je dan ook een buitenzwembad bij. Bekijk in het filmpje hieronder wat er verder nog bij de prijs inbegrepen zit.
Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Voor 3.750.000 koop je een moderne villa/landhuis dat is gebouwd in 2014, dus nog zo goed als nieuw. Het huis ligt aan de rand van Wijchen. Hier kun je meer informatie lezen over dit prettige pand, en hieronder bekijk je een filmpje.