liveblog | 26 maart

Fietser gewond na botsing • EOD in bompak naar opvang

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie..
Laatst bijgewerkt: 26 maart, 20:00 uur
dinsdag 26 maart
20:00

Winkelcentrum ontruimd om vreemde lucht

Winkelcentrum Tarthorst in Wageningen is dinsdagavond ontruimd. Meerdere mensen kampten met hoestklachten door een vreemde lucht, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. Volgens een woordvoerder zijn de slachtoffers uit voorzorg nagekeken in de ambulance.
Meerdere mensen zijn nagekeken in de ambulance
© Persbureau Heitink
19:00

Bommelding bij opvang voor Oekraïners

De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een opvang voor Oekraïners in Wijchen gedeeltelijk ontruimd. Ook was de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse. Twee medewerkers van de EOD in bompakken gingen het appartementencomplex aan de Pius XII Straat binnen.
Lees het hele artikel of bekijk de video.
Bommelding bij opvanglocatie voor Oekraïners
16:49

Fietser aangereden in Nunspeet

Op een rotonde aan de Elburgerweg in Nunspeet is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt. Dat gebeurde nadat deze door een landbouwvoertuig werd aangereden.
Twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen, maar de heli werd later weer geannuleerd. Volgens een 112-correspondent ter plaatse is de fietser door ambulancepersoneel onderzocht en daarna meegenomen naar het ziekenhuis. Over de aard van het letsel is niets bekend.
De Elburgerweg is deels afgesloten.
Op een rotonde in Nunspeet werd een fietser aangereden.
© Jan Frens/LDGFotografie
15:50

Onderzoek coldcasezaak afgerond

Een onderzoek in een pand aan de Nieuwstad in Zutphen in een heropende coldcasezaak is afgerond, meldt de politie dinsdag. Vorige week werd de heropening van het onderzoek naar de vermissing van Duncan Zwakke bekendgemaakt, 35 jaar na zijn verdwijning.
Enkele dagen is er onderzoek gedaan in het gebouw aan de Nieuwstad in de Gelderse plaats. Zwakke zou in de kelder van het pand om het leven zijn gebracht, meldde de politie eerder. Met nieuwe middelen en technieken hoopte de politie daarvan sporen te vinden.
Of dat is gelukt, wil de politie op dit moment niet zeggen. "Het onderzoek is nog in volle gang", aldus een woordvoerder, die zegt dat om onderzoeksredenen besloten is om nu niet meer informatie te delen.
Zwakke werd op 17 oktober 1989 voor het laatst gezien in het centrum van Zutphen. Hij was toen 31 jaar oud. Zijn lichaam is nooit gevonden. Ook is nooit iemand veroordeeld in de zaak. Destijds is een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. Die bedraagt 15.000 euro en is tot op heden nog niet uitgekeerd.
Het onderzoek in Zutphen is afgerond.
© Omroep Gelderland
14:04

Auto gestolen in Zevenaar

Afgelopen nacht is in de Spaakstraat in Zevenaar een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Landrover, meldt de politie Rivierenland op Twitter. Wie iets van de diefstal weet, wordt gevraagd contact op te nemen.
12:14

Zoekactie vanwege kinderfiets in sloot

In het Apeldoorns Kanaal bij Hattem zijn hulpdiensten bezig met een zoekactie, nadat een kinderfiets in het water werd gevonden. Brandweereenheden uit Hattem, Zwolle en Heerde speuren het water af. Er worden ook duikers en een sonarboot ingezet.
Of er daadwerkelijk een kindje is vermist, is niet bekend.
Update: De meeste hulpdiensten zijn vertrokken. Voor zover bekend is er niets gevonden.
Het blauwe kinderfietsje ligt links in beeld.
© Persbureau Heitink