Rijk van Nijmegen

Bommelding bij opvang voor Oekraïners, hulpdiensten massaal ter plaatse

Twee medewerkers van de EOD deden een bompak aan
Twee medewerkers van de EOD deden een bompak aan © Waldie Rutten / Persbureau Heitink
WIJCHEN - De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een opvang voor Oekraïners in Wijchen gedeeltelijk ontruimd. Ook was de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse. Twee medewerkers van de EOD in bompakken gingen het appartementencomplex aan de Pius XII Straat binnen.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse heeft de EOD een pakketje in een zwarte tas meegenomen. Daarna is het pand weer vrijgegeven.
Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen Omroep Gelderland dat er een bommelding was gedaan. Maar volgens hem was het loos alarm. De politie heeft dit inmiddels bevestigd. Ze meldt dat samen met de EOD onderzoek is verricht in een kamer van het pand. "Van enig explosief of gevaar is niets gebleken."

Aanhouding

Even daarvoor verrichtte de politie een aanhouding bij het appartementencomplex. Een man werd door twee agenten in de boeien geslagen en afgevoerd.
Behalve de EOD en de politie waren ook een paar ambulances en de brandweer aanwezig. Details over de aanhouding en de inhoud van het pakketje zijn niet bekend. Politie ter plaatse wilde niks zeggen.
Bommelding bij opvanglocatie voor Oekraïners
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: