liveblog | 16 februari

Schoorsteenbrand Wehl • twee gewonden bij aanrijding

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 februari, 22:20 uur
22:20

Automobilist botst tegen boom

Een automobilist is vrijdagavond ernstig gewond geraakt na een botsing tegen een boom op de Oude Amersfoortseweg in Nijkerk.
Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur. Volgens een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk is gegaan, raakte de bestuurder door nog onbekende oorzaak van de weg en botste daarna frontaal tegen een boom.
21:30

Winkeldieven heterdaad betrapt

Twee winkeldieven zijn vrijdagmiddag op heterdaad betrapt in een supermarkt in Tiel. De dieven wilden voor meer dan 600 euro aan producten meenemen, meldt de politie op Facebook.
De twee hebben een winkelverbod gekregen en zijn overgebracht naar een cellencomplex in Nijmegen.
21:15

Motorrijder botst tegen taxibusje

Een motorrijder is vrijdagavond in een flank van een taxibusje gereden in Apeldoorn. Daarbij raakte de motorrijder gewond.
Het ongeluk gebeurde rond 20.15 uur op de kruising van de Gildenlaan met de Eglantierlaan. Volgens een 112-verslaggever die naar de plek van de aanrijding is gegaan, reed de motorrijder over de Gildenlaan toen de van rechts komende taxibestuurder hem te laat zag. De motorrijder botste vervolgens vol tegen de zijkant van het taxibusje aan.
20:22

Beelden van aanrijding in Apeldoorn

Twee gewonden bij aanrijding in Apeldoorn
20:10

Schoorsteenbrand Wehl

De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Doesburgseweg in Wehl. Het gaat om een woning met een rieten kap. Er raakte niemand gewond.
Een 112-correspondent ter plaatste sprak met de eigenaar van de woning. Die laat weten dat de brand is ontstaan in de pijp van een houtkachel van twee meter hoog. "De pijp naar buiten toe werd gloeiend heet. De vonken waren volgens de eigenaar goed te zien", aldus de correspondent.
De brand is inmiddels onder controle. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland was het riet niet bij de brand betrokken.
Schoorsteenbrand in een woning met een rieten kap.
Schoorsteenbrand in een woning met een rieten kap. © 112Achterhoek-nieuws
19:31

Twee gewonden bij aanrijding in Apeldoorn

Bij een aanrijding op de Edisonlaan in Apeldoorn zijn vrijdag twee personen gewond geraakt. Rond 17.30 uur ging het mis, toen een bestuurder in de flank botste van een auto die de Edisonlaan op wilde rijden.
Twee personen moesten volgens een 112-verslaggever door de brandweer uit hun auto worden bevrijd en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon raakte lichtgewond en kon op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost. De politie onderzoekt hoe de aanrijding kon gebeuren.
Deze witte auto was bij de aanrijding in Apeldoorn betrokken.
Deze witte auto was bij de aanrijding in Apeldoorn betrokken. © Luciano de Graaf